Caraş-Severin, Romania

„În data de 22 iunie, în jurul orei 20, pe timpul desfăşurării acţiunii, politiştii au observat, în apropierea frontierei, două persoane de sex masculin care se furişau prin vegetaţie, având asupra lor bagaje voluminoase“, a spus Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al IJPF Caraş-Severin.

Cei doi au fost reţinuţi, ocazie cu care s-a constatat că transportau o cantitate importantă de pachete de ţigări cu timbru sârbesc. De asemenea, în urma declaraţiilor verbale ale bărbaţilor, a rezultat că sunt sprijiniţi în activitatea lor de o a treia persoană, care urma să îi transporte la Reşita. Cel de-al treilea a fost oprit în trafic pe DN 57, la volanul unui autoturism înmatriculat în judeţul Timiş.

Cele trei persoane au fost duse la sediul S.P.F. Naidăş pentru cercetări, în urma cărora au fost identificaţi ca fiind Marin D., Ion B. şi Dan D. Contrabandiştii reţinuţi în apropierea frontierei au declarat că au ieşit legal din ţară prin P.T.F. Moraviţa, au achiziţionat ţigările, după care au intrat ilegal în România.

„La verificarea genţilor pe care le aveau asupra lor, a fost descoperită cantitatea de 2.000 de pachete de ţigări cu timbru sârbesc, în valoare aproximativă de 10.000 de lei“, a mai spus Maghiar. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată şi s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele lui Marin D. şi Ion B. pentru trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi evaziune fiscală, iar pe numele lui Dan D. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.