Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În aceste zile, muzeul din Vârşeţ (Serbia), este gazda conferinţei regionale cu tema „Cercetare, conservare şi prezentarea patrimoniului din Banat: stadiul actual şi strategie“.

Evenimenul este organizat în cadrul Programului de Cooperare IPA RomâniaSerbia. Banatul este reprezentat de cercetători, muzeografi şi profesori universitari din Caransebeş, Reşiţa şi Timişoara.

Pe lângă comunicări pe teme de arheologie, numismatică, istorie şi etnografie, programul mai cuprinde vizite de documentare la cetatea de pe Cula Vârşeţului, precum şi la muzeele din localitate. Din judeţul nostru vor fi prezenţi: dr. ist. Dana Antoaneta Bălănescu, de la Direcţia de Cultură, ing. Constantin Stoiacoviciu, care va prezenta comunicarea cu tema „Staţiunea Băile Herculane – trecut şi prezent“, dr. ist. Adrian Ardeţ, directorul Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, drd. Dimitrie Negrei, drd. Bogdana Branca, dr. Carmen Albert, de la Muzeul Banatului Montan Reşiţa, şi conservator Nicoleta Matei, reprezentant al muzeului din Caransebeş.