Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 28-30 martie, Centrul de Educaţie Creştină „Precept Ministries“ din Surduc (Timiş) găzduieşte lucrările Conferinţei naţionale anuale a directorilor susţinută de către Asociaţia Internaţională a Şcolilor Creştine, la care participă aproximativ 60 de reprezentanţi de instituţii de învăţământ.

În paralel, pe 30 martie, în aceeaşi locaţie, se derulează şi Seminarul de formare a cadrelor didactice din cadrul învăţământului preşcolar, unde sunt aşteptaţi aproximativ 50 de dascăli. Evenimentele se derulează sub patronajul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor Creştine şi au fost înscrise în calendarul prestigiosului Seminar Didactica Internaţional, printre organizatori numărându-se Liceul Teologic Baptist din Reşiţa, Casa Corpului Didactic şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Asociaţia „Precept Ministries“ România, Şcoala Primară „Harul“ din Lugoj şi Consiliul Judeţean Timiş.

„Asociaţia Internaţională a Şcolilor Creştine a fost fondată în anul 1978, având în prezent 24.000 de şcoli membre în mai mult de 100 de ţări. Activitatea asociaţiei în Europa este coordonată de către un departament ACSI cu sediul la Budapesta, prin directorul Laszlo Demeter“, ne-a informat prof. Alexandru Szucs, directorul Liceului Teologic Baptist Reşiţa, participant la Conferinţa directorilor.

Antoniu Mocanu