Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Creativitatea elevilor a fost premiată, iar câştigătorii au plecat acasă cu dicţionare şi ghiduri de conversaţie.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, eveniment sărbătorit anual în 5 iunie, vineri, conducerea Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ a premiat lucrările primite în cadrul concursului de creaţie literară în limba franceză Dis Moi, Dix Mots. Tema din acest an a fost „Îmi iubesc planeta“, astfel că, în compoziţiile lor, elevii au scris despre grija pe care o au faţă de mediul înconjurător şi datoria care le revine pentru păstrarea unei planete curate.

„Au dat curs invitaţiei de a participa la acest concurs elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 9 din Reşiţa şi de la Liceul Tehnologic din comuna Berzovia. Mulţumim şi Inspectoratului Şcolar Judeţean că ne-a ajutat în diseminarea informaţiilor în judeţ privind acest concurs, precum şi Asociaţiei de Prietenie Caraş-Severin – Franţa care ne-a sprijinit în oferirea premiilor. Nu în ultimul rând, aducem mulţumiri şi partenerilor noştri, Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, care ne sunt alături la această acţiune“, a declarat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“.

Din partea APM Caraş-Severin a fost prezentă Adriana Teodoriu, cea care le-a prezentat elevilor un film cu o parte din frumuseţile naturale ale judeţului nostru. Concursul de creaţie literară în limba franceză a fost câştigat de eleva Şcolii Nr. 9 din Reşiţa, Emanuela Botnar, în timp ce pe locurile II şi III s-au clasat elevii Robert Hrudy, de la Liceul Tehnologic din Berzovia, şi Alexandra Negrea, de la Şcoala Gimnazială Nr. 9. Juriul a mai acordat şi patru menţiuni. Câştigătorii au plecat acasă cu diplome, dulciuri, dicţionare şi ghiduri de conversaţie în limba franceză.