Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN -Joi, 29 iunie, judeţul nostru se află sub atenţionarea de cod portocaliu, temperaturile putând ajunge şi la 40 de grade Celsius.

Miercuri seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat în şedinţă extraordinară de subprefectul Sebastian Purec, pentru a stabili măsurile care trebuie adoptate la nivelul judeţului, în contextul atenţionării de cod portocaliu în data de 29 iunie, care prognozează local maxime termice de 37…39 de grade, pe arii restrânse până la 40 de grade și disconfort termic deosebit de accentuat. Având în vedere faptul că temperaturile ridicate pot constitui factori de risc pentru sănătatea populaţiei şi desfăşurarea normală a activităţilor economice şi sociale, au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă și celelalte structuri responsabile pe această linie, pentru a acționa în sprjinul cetățenilor. Se vor constitui puncte pentru distribuirea de apă și acordarea de prim ajutor, se va avertiza populaţia cu privire la întreruperea lucrului în aer liber la miezul zilei, vor fi informați organizatorii de evenimente sportive, culturale, etc. cu privire la durata şi intensitatea caniculei, pentru a lua măsurile adecvate, se vor aplica măsuri de prevenire a riscurilor la persoanele vulnerabile, vor avea loc acţiuni de prevenire a producerii incendiilor (evitarea „focului deschis”).

Unitățile spitalicești sunt pregătite să asigure un răspuns eficient pe perioada caniculei, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Caraș-Severin va intensifica în această perioadă controalele privind respectarea condițiilor de muncă ale salariaților.