Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Managementul Colegiului Naţional Traian Lalescu Reşiţa a fost recunoscut la nivel naţional prin proiectul Da EurHome a EurHope.

Evenimentul EduManager.ro, desfăşurat în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2013, a promovat şi premiat rezultatele înregistrate în mediile de învăţământ universitar şi preuniversitar, dar şi proiecte ale instituţiilor centrale şi locale (Inspectorate Şcolare Judeţene, Casele Corpului Didactic, organizaţii studenţeşti), luând în considerare atitudinea managerială, implicarea în actul educaţional, inovaţia şi creativitatea în învăţământ, activismul social şi comunicarea performantă. Acestea din urmă sunt şi criteriile pe care Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa le-a îndeplinit constant în cadrul proiectului ecumenic Da EurHome a EurHope, reuşind astfel să obţină Premiul de Excelenţă pentru Management Vizionar, la secţiunea „Programe educaţionale inovatoare preuniversitare”.

Distincţia este o recunoaştere a efortului depus în ultimii cinci ani de elevi, părinţi şi profesori deopotrivă. În deschiderea Galei Premiilor EduManager.ro a vorbit ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a şi acordat premiile pentru învăţământul universitar. La cea de-a doua secţiune, acestea au fost decernate de către secretarul de stat pentru Învăţământ Preuniversitar, Vasilica Duminică, alături de fostul ministru al Educaţiei şi actualul preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senatul României, Ecaterina Andronescu. Colegiul Naţional Traian Lalescu a fost reprezentat în cadrul galei care a avut loc la Bucureşti de pr. prof. Nicolae Chiosa, consilier educativ şi profesor coordonator al proiectului Da EurHome a EurHope.

Lavinia Predescu