Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Absolvenţii clasei a XII-a de la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ şi-au luat rămas bun de la colegi, profesori şi directorii instituţiei de învăţământ reşiţene.

În cuvântul de deschidere a festivităţii de absolvire a celor patru ani de liceu, directorul instituţiei, prof. Florica Molnar i-a sfătuit pe tineri să-şi urmeze visul.

„Îndrăzniţi mai mult decât ceilalţi vă îndeamnă şi mai ales, întoarceţi-vă la liceul nostru învingători“. Aceleaşi urări le-a adresat şi directorul adjunct, prof. Loredana Kilvanya, dorindu-le absolvenţilor „multă baftă şi gândiţi-vă că de acum înainte nu veţi mai fi evaluaţi prin note ci după fapte“. Pe parcursul acţiunilor de celebrare a finalului de liceu au fost înmânate şi diplomele de şef de promoţie 2012.

Anul acesta, Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz a desemnat trei tineri care şi-au încheiat studiile cu media 9,96. Este vorba despre Anca Ileana Pascu, elevă în clasa a XII-a D, Sandra Enciu şi Ştefan Bratu, ambii colegi în clasa a XII-a A. De asemenea, elevii din clasele a XI-a au primit din partea „gâscanilor“ cheia liceului.

Festivitatea de încheiere a anului şcolar 2011-2012 a culminat cu premierea celor mai bune rezultate la învăţătură. Odată cu începerea unei noi etape în viaţa lor tinerii se gândesc la viitor având planuri bine stabilite. „În viitor vreau să mă duc la Facultatea de Relaţii Internaţionale, la Timişoara sau în Anglia. Depinde de nota pe care o vor lua la Bac. După aceea o să-mi caut o slujbă de consilier european“, ne-a mărturisit Ştefan Bratu.

La facultate vrea să se înscrie şi colega sa din clasa a XII-a D, Cristina Balasz, „la secţia de biologie a Universităţii de Vest din Timişoara. După aceea vreau să plec din ţară“.

Lavinia Predescu