Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, spunea că se caută soluţii pentru sprijinirea acestui proiect. Despre Clinica Nera, un proiect ambiţios intens promovat şi care prinde contur, Jurnal CS a scris încă de la punerea pietrei de temelie. Joi, în cadrul şedinţei CJ, consilierul judeţean Nicolae Ştefănescu a interpelat forul decizional cu faptul că această clinică de pe Valea Nerei nu este alimentată cu energie electrică.

„Dle preşedinte, haideţi să ne implicăm cumva în rezolvarea acestei probleme, luând în considerare şi bunele relaţii de colaborare pe care dvs le aveţi cu reprezentanţii Enel“, spunea Ştefănescu. Sorin Frunzăverde a răspuns că ştie de această problemă, dar instituţia judeţeană nu are baze legale pentru a investi acolo.

„Am încercat să găsim soluţii, însă nu avem baza legală. Donaţii din bani publici nu se pot face, iar asociaţi nu putem fi. Alimentarea cu energie electrică ar costa în jur de 800.000 de lei. Am avea banii necesari, dar dacă nu putem ajuta, degeaba îi avem. Mai căutăm soluţii“, a precizat şeful judeţului.

„Proiectul aparţine Fundaţiei «Sfânta Irina», al cărui preşedinte este prof. univ. dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina Nera, care şi-a propus să amenajeze în această zonă o clinică modernă, de tip sanatorial, pentru bolnavii de cancer aflaţi în stadii incipiente, dar şi un centru de cercetări pentru prevenţia şi depistarea precoce a bolii. Prin urmare, ar fi de datoria tuturor autorităţilor să sprijine această iniţiativă privată“, a spus senatorul Iosif Secăşan, prezent joi la şedinţa CJ.

Nina Curiţa