Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii locali au surprins două persoane, soţ şi soţie, din Cornereva, care furau arbuşti ornamentali.

Au trecut şapte luni de la data la care o femeie din Ezeriş a rupt 17 puieţi de cireşi japonezi care fuseseră plantaţi în Piaţa Tricolorului din Reşiţa, dar şi alţi arbuşti ornamentali de pe bulevardele Muncii şi Progresului. Atunci, femeia a fost amendată cu 1.500 de lei, fiindu-i imputat triplul valorii lucrărilor distruse, adică undeva la 24.000 de lei.

Istoria s-a repetat zilele trecute, când poliţiştii locali reşiţeni au surprins două persoane, soţ şi soţie, din Cornereva, care furau, la 4 dimineaţa, arbuşti ornamentali din rondourile amenajate în Piaţa Tricolorului. Cei doi au fost identificaţi, iar materialul dentrologic a fost recuperat în totalitate. Din păcate, însă, doar o parte dintre arbuşti au putut fi salvaţi şi plantaţi la loc. Cele două persoane au fost amendate cu 1.000 de lei. La două ore după incident, poliţiştii locali au mai prins două persoane, dintre care un minor, care tulburau liniştea publică, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenda pentru ele a fost de 300 de lei.

Vizavi de aceste furturi, reprezentanţii municipalităţii au făcut apel la spiritul civic, pentru ca oamenii care ştiu asemenea fapte să le declare, pentru că numărul poliţiştilor locali este redus. Altfel vom ajunge să ne păzim unii pe alţii…