Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iar sala de la Dacia nu va fi singurul cinematograf din Reşiţa, întrucât reşedinţa judeţului va mai avea încă patru săli noi.

O lume de basm, în trei dimensiuni, s-a deschis spectatorului reşiţean care, în sfârşit, a putut păşi, acasă, în lumea cinematografiei moderne. „Hobbitul – Bătălia celor cinci oştiri“, care a rulat joi, 22 ianuarie, la Dacia, a făcut primul pas al reînvierii bătrânului edificiu şi a deschis porţile modernizării şi dezvoltării acestui segment de care urbea de pe Bârzava şi cetăţenii ei au fost privaţi de ceva vreme.

Începând de acum, Reşiţa are cel mai mare ecran din ţară, asta dacă excludem Imax-ul bucureştenilor din AFI Palace Cotroceni, care oricum este cu un pas înainte din punct de vedere tehnologic. Iar dacă e să ne luăm după reprezentanţii municipalităţii şi după cei ai firmei partenere – cea care se ocupă de proiecţiile de film şi nu numai –, tehnologiile de la Reşiţa nu sunt cu nimic mai prejos decât cele folosite în celelalte mari centre din ţară. Ei, bine, bătrân cum e, Dacia este un cinematograf în toată regula, care funcţionează de la casa de bilete până la bufetul pentru floricele, iar spectatorii – care se aşteptau la vechiul ecran alb, brodat de arsuri de ţigară – au putut face cunoştinţă cu noul ecran, declarându-se impresionaţi şi de capitolul sunet.

Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, spune că municipalitatea are deja şi studiile de fezabilitate vizând alte patru săli noi în urbe, dintre care două tot la Dacia, iar alte două în Triaj şi în zona vechiului Prescom, pe strada Fântânilor.