Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sunt vehiculate nume sonore, autorităţile locale exemplificând o serie de agenţi economici care ar putea fi prezenţi în corpul proaspăt inaugurat.

După deschiderea corpului B al Complexului Agroalimentar Reşiţa Sud, o nouă provocare a apărut la orizont pentru administratorul pieţelor reşiţene, dar şi pentru municipalitate. Şi asta pentru că acum avem un nou spaţiu, dar încă nu avem comercianţi. Momentan se poartă tratative cu diferite societăţi, iar numele care se vehiculează nu sunt deloc obscure.

„Acest corp are la parter 36 de locuri de parcare, un lift pentru o persoană, pentru partea superioară, unde aşteptăm firme care să desfăşoare diverse activităţi economice, sună descrierea pe care Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, o face noului corp al Pieţei de Sud. Am anunţat prin mijloacele mass-media, pe site-ul primăriei, inclusiv societatea Pieţe a făcut acest lucru. Ca atare, în perioada următoare aşteptăm noi chiriaşi. Aici s-au desfăşurat o serie de lucrări la primul corp, care au atras o serie de comentarii, şi din partea mea, şi a reşiţenilor. Vom face o evaluare, prin administratorul judiciar, să vedem în ce măsură trebuie să revină în primul corp firma care a desfăşurat acolo lucrări, pentru că noi considerăm că se impune acest lucru. Iar ulterior finalizării acestor lucrări, intenţionăm să intabulăm acest imobil, să parcurgem toţi paşii necesari, pentru că legea o impune, iar la sfârşitul anului cred că ne vom bucura împreună de trecerea societăţii de la o entitate monitorizată, fiind sub supraveghere judiciară, este condusă de un administrator judiciar, la una care va ieşi din această stare şi va redeveni de sine stătătoare. Ulterior, prin consiliul local, vom vedea dacă va lucra sub egida acestei societăţi sau vom transforma acest serviciu într-unul public aparţinător de primărie. Deocamdată este o societate a consiliului local, administrată de o firmă desemnată în acest sens. Iată că de la datoriile de 18 miliarde vechi înregistrate de vechea conducere – care a practicat un management extrem de defectuos, am informat consiliul local pentru că se impunea acest lucru, am solicitat să ia măsuri, în fine, totul este de domeniul trecutului –, putem să ne bucurăm la sfârşitul anului de stingerea acestor datorii, prin măsurile foarte bune luate în consecinţă de conducerea societăţii şi în colaborare cu administratorul judiciar“.

hala

Maria Giuricici, directorul de la Pieţe, a dat câteva detalii vizavi de agenţii economici care ar putea fi prezenţi sub cupola corpului B al pieţei (Hala Centrală): „Am contactat în jur de 15 agenţi economici, prin adrese scrise, suntem în negocieri cu câteva firme. Am împărţit flyere, afişe, am publicat în mass media, am făcut tot ce am putut. Aşteptăm să vină, tariful este de 4 euro pe metrul pătrat. Avem un spaţiu mare de 630 mp, un fast food în jur de 170 mp şi un bar în jur de 42 mp“. Cel mai mare spaţiu, cel de 630 mp, va avea o destinaţie stabilită în funcţie de firma sau firmele care îl vor solicita. „În putem transforma în bazar sau în altceva, în funcţie de solicitări. Până acum am contactat firme mari cum ar fi Altex, Jysk, Diego, Flanco, Domo, Santal. Şi-au manifestat intenţia, ne-au spus că doresc, am transmis schiţa, planul corpului B. Suntem în negocieri cu dânşii, aşteptăm răspuns scris. Aprovizionarea se poate face şi cu liftul, şi pe acel planul înclinat“.

Titiana Cătană, directorul tehnic al Primăriei Reşiţa, a explicat proporţiile investiţiei: „Are o arie desfăşurată de 2.166 mp, spaţiu util supus închirierii – 630 mp, destinaţia iniţială conform proiectului a fost de bazar, dar o vom adapta în funcţie de solicitări. Este o clădire cu un regim de înălţime parter plus un etaj, cu o terasă, prevăzută cu sistem de preluare a apelor, cu sursă de încălzire proprie, cu finisaje specifice conform proiectului. Şi în plus are toalete unde sunt pardoseli de gresie şi faianţă, aşa cum este necesar conform normelor. Valoarea totală a investiţiei este de 6.088.000 lei. Dar lucrările nou inaugurate au fost reautorizate – pentru că administratorul judiciar a reziliat contractul cu constructorul iniţial – şi au avut valoarea de 240.000 de lei. Pe acestea le-am reautorizat şi executat“.