Caraş-Severin, Romania

 REŞIŢA – Pentru alegerile locale din 2012, la primăria municipiului reşedinţă de judeţ vor candida nouă persoane.

La Biroul Judeţean de Circumscripţie nr. 11 Caraş-Severin au fost centralizate în seara de marţi, 1 mai, în jurul orei 23.30, candidaturile depuse pentru cele patru tipuri de funcţii elective la care se candidează în data de 10 iunie 2012.

Este vorba despre consiliile locale, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, precum şi funcţiile de primari şi preşedinte al consiliului judeţean. O situaţie totală arată că au fost depuse 536 de propuneri pentru candidaţi la consiliile locale din cele 77 de circumscripţii (comune, oraşe şi municipii) din cadrul judeţului.

„Dintre acestea, 45 nu sunt liste, pentru că sunt candidaturi din partea unor independenţi. Pentru funcţiile de primari, în aceleaşi unităţi administrativ-teritoriale, şi-au depus candidatura 369 de persoane. Dintre acestea, nouă sunt candidaţi independenţi. Pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, 16 partide politice, alianţe politice sau alianţe electorale au depus liste de candidaţi şi zece persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean“, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Biroului Judeţean de Circumscripţie nr. 11 Caraş-Severin.

În dimineaţa de după momentul final al depunerii candidaturilor pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ, miercuri, nu a fost depusă nicio contestaţie. Joi, la miezul nopţii este termenul final pentru depunerea unor eventuale contestaţii.

Potrivit situaţiei centralizate la Biroul Electoral Municipal, în ordine cronologică, şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar al Reşiţei nouă persoane: Nadia Potoceanu (din partea Partidului Verde), Claudia Daciana Loga (Partidul Alianţa Socialistă), Gheorghe Filipescu (independent), Valentin Blănariu (PP-DD), Dumitru Tilică Pârvulescu (Partidul România Mare), Mihai Stepanescu (USL), Gheorghe Năsturel (PDL), Marinela Ionela Belba (PNG-CD) şi Daniel Axmann (PP-Legea Cojocaru).