Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea a luat câteva măsuri de ordin strict administrativ și edilitar care să reglementeze unele situații apărute în ultima perioadă.

De exemplu, Consiliul Local a aprobat propunerea executivului de a reduce costul închirierii sălilor de sport pentru cetățenii care doresc să facă sport în discipline individuale. Astfel, pentru sporturile individuale gen tenis de câmp sau de masă, tariful se reduce de la 60 la 10 lei pe oră iar pentru grupurile de elevi sau pensionari sălile de sport se pun la dispoziție gratuit, în afara programărilor existente. O altă măsură luată de administrația locală vizează terasele sezoniere din Centrul Civic.

„Pentru crearea unui acces pietonal de 4 metri lățime dar și pentru a asigura accesul autovehiculelor în situații de urgență, am decis să reducem suprafețele teraselor din Centru”, a explicat primarul Marcel Vela.

Nu în ultimul rând, municipalitatea a decis să dea undă verde la refacerea marcajelor rutiere care s-au deteriorat anul trecut, după închiderea centurii de ocolire. Aleșii au aprobat achiziționarea unei autoutilitare cu 5 locuri pentru semnalizare și marcare rutieră, suma necesară fiind de 30.000 de lei.

Lidia Almăjanu