Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin au desfăşurat, în perioada 27 – 31 ianuarie, o serie de acţiuni proprii şi în cooperare cu inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş–Severin în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

S-a constatat că o femeie din Republica Moldova a intrat legal în România, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit ţara şi nici nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia. A fost sancţionată contravenţional cu avertisment şi îndrumată să-şi reglementeze situaţia juridice, întrucât este membră de familie a unui cetăţean român. Într-o acţiune desfăşurată cu ITM, a fost depistat un cetăţean chinez care muncea la o societate comercială, fără a poseda autorizaţie de muncă. Străinul era însoţit de soţie, care avea un drept de şedere temporară în România ca membru de familie.

Li s-a revocat dreptului de şedere temporară, fiind obligaţi să părăsească ţara în termen de 30 de zile. Societatea comercială la care muncea cetăţeanul chinez a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei.