Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dovada o reprezintă un câştig substanţial făcut de un cetăţean în Reşiţa, într-o singură oră.

Agenţii de ordine publică din cadrul Poliţiei Locale au reţinut marţi un cetăţean în vârstă de 83 de ani care apela la mila publicului în zona unui complex comercial din zona centrală a municipiului.

Acesta era cunoscut pentru asemenea practici şi nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când, după ce omul a fost adus la secţie şi i s-au golit buznarele, monetarul efectuat a scos la iveală o sumă frumuşică, peste 120 de lei, pe care bărbatul a strâns-o în circa o oră, deplasându-se din zona Blocului 800 înspre Centrul Civic. Mai mult, la percheziţie, s-a descoperit şi un briceag cu lama de şapte centimetri.

„Persoana a fost condusă la sediul Poliţiei locale, pentru identificare şi întocmirea sancţiunii contravenţionale prevăzută de lege în acest sens. Asupra sa am găsit o sumă destul de mare de bani, proveniţi din cerşetorie. Este bine ca cetăţenii să ştie că astfel de persoane câştigă destul de bine, sume pe care un om cinstit nu le obţine. Omul e din Berzovia, locuieşte în Reşiţa la nişte rude care au proprietăţi «vizibile». Va fi condus la Direcţia de Asistenţă Socială pentru luare în evidenţă şi, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, va fi propusă sistarea ajutorului social în cazul în care bărbatul beneficiază de un asemenea drept”, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţie Locală a municipiului Reşiţa.

În ultima perioadă, propuneri similare au fost făcute pentru patru persoane cunoscute pentru practicarea cerşetoriei. Bărbatul reţinut marţi a fost sancţionat contravenţional cu amendă, potrivit actelor normative în vigoare.

Flavius Rotariu