Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Greul rămâne acum pe umerii Centrului Multifuncțional de Sănătate din comuna almăjană, care face parte din structura Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Pacienții au fost neplăcut surprinși de anunțul pe care l-au găsit pe ușa Centrului de permanență, semnat de dr. Bratosin, prin care erau informați că „Începând cu data de 8 iunie 2018, la Centrul de permanență Bozovici activitatea se suspendă pe perioadă nedeterminată”. Cel mai probabil, întreruperea activității a fost cauzată de lipsa finanțării pentru centru. „Toate centrele de permanență din județ se vor închide până când se va primi finanțare pentru funcționarea lor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Închiderea Centrului de permanență de la Bozovici a stârnit reacții virulente de nemulțumire pe rețelele de socializare, poate cea mai elocventă fiind aceasta: „Vai de noi, o să murim cu zile până ajungem la Reșița!”. Oamenii se întreabă ce fac primarii din Valea Almăjului și le cer acoestora să se implice în deblocarea situației.

Potrivit localnicilor din Bozovici, cu doar două zile înainte de a fi închis, la Centrul de permanență au fost rezolvate 32 de urgențe, niciuna nefiind trimisă la Reşița.