Caraş-Severin, Romania

GORUIA – Primarul comunei, Nicolae Susa, a semnat, recent, contractul de finanţare pentru proiectul câştigat pe Măsura 313, în valoare de 200 de mii de euro, în vederea înfiinţării unui centru de informare turistică în localitatea Goruia.

Un alt proiect ce va prinde contur după organizarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie este cel legat de amenajarea reţelelor de canalizare în satul Gârlişte, aparţinător comunei Goruia.

„Am susţinut săptămânile trecute la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului acest proiect, pentru care am primit avizul favorabil. Valoarea sa este de 950 de mii de euro, iar din câte am înţeles tot cei de la minister se vor ocupa şi de organizarea licitaţiei. Acestea sunt singurele date pe care vi le pot da momentan, abia după licitaţie vom cunoaşte exact şi data când vor începe lucrările propriu-zise“, ne-a declarat primarul Nicolae Susa.

Edilul a mai depus în acest an şi un proiect pe Măsura 125 A, în vederea atragerii fondurilor europene, pentru amenajarea unui drum agricol de aproape cinci kilometri.

„Nu am primit încă nici un răspuns cu privire la eligibilitatea acestui proiect, aşa că, momentan, nu ne rămâne decât să aşteptăm. Cu nerăbdare aştept şi continuarea lucrărilor de modernizare a DJ 581, iar în clipa în care se ajunge la intersecţia cu satul Gîrlişte, prin bunăvoinţa conducerii Consiliului Judeţean, sper să fie asfaltat şi DC 72, pe care, în prezent, se circulă foarte greu cu autoturismele“, a concluzionat Susa.

Roxana Nafiru