Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Lucrările de reabilitare a Centrului Civic din Oţelu Roşu sunt în plină desfăşurare. Finanţarea este asigurată din bugetul local iar lucrarea este executată de două firme, una din Haţeg şi alta din Oţelu Roşu. Conform primarului Luca Mălăescu, lucrările vor fi gata anul viitor, valoarea investiției fiind de 900.000 de lei + TVA.

Lucrările vizează o suprafaţă totală de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, incluzând deopotrivă zona din faţa Casei de Cultură şi parcul din imediata vecinătate. Pentru ca lucrările să decurgă bine, suprafaţa totală a fost delimitată în trei tronsoane. În prezent, se lucrează pe tronsoanele 1 şi 2, adică în faţa blocurilor din apropierea Casei de Cultură şi în perimetrul din faţa acestei instituţii. „Acum doi ani, spuneam că-mi propun două mari proiecte importante pentru oraş, la care ţin foarte mult. Unul se referă la modernizarea centrului, celălalt la asfaltarea străzilor. Primul prinde contur, al doilea va fi o prioritate pentru anul viitor”, declară primarul Luca Mălăescu.

Conform primarului, lucrările pe tronsoanele 1 şi 2 vor fi gata până la Sărbătorile de Iarnă urmând ca, în primăvară, să se lucreze la tronsonul 3. În prezent, se pune travertin în faţa Casei de Cultură şi se pavează zona din jurul acesteia. În perioada următoare, se va lucra la fântâni, care vor fi pavate cu granit, se vor amenaja spaţii verzi, va fi adus mobilier urban şi se va face iluminat public modern.

În viitorul apropiat, se va face recepţia finală şi la inaugurarea reţelei de apă curentă în cartierul Mal. „Reţeaua are o lungime de peste 2,5 km, iar valoarea proeictului este de aproximativ 120.000 de euro. Finanţarea a venit din partea Companiei Naţionale de Investiţii, Primăria aducând un aport de 20% din valoarea proiectului”, a încheiat primarul Mălăescu.