Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit municipalităţii reşiţene, într-unul dintre blocuri, locatarii îşi pot duce deja lucrurile.

Până nu demult, construirea celor trei blocuri ANL de pe Calea Caransebeşului părea să treacă pe lista celor veşnice, autorităţile locale arătând mereu cu degetul spre vechea firmă care nu mai încheia lucrările. Realitatea ultimelor zile ne arată că şi pe malurile Bârzavei se pot face minuni.

„Cu privire la cele trei blocuri de pe Calea Caransebeşului, vă informez că în dimineaţa de 29 decembrie s-au constituit cele trei asociaţii de locatari ce urmează să-şi perfecteze contractele pentru utilităţi, mă refer la reţele de apă, la curent, la serviciile de cablu şi ce mai este necesar. Un bloc poate fi locuit, un al doilea bloc peste câteva zile pentru că s-a întârziat cu două zile lucrătoare recepţia la terminarea lucrărilor, iar cel de-al treilea, aşa cum era previzibil, la sfârşitul lunii ianuarie. Într-o şedinţă anterioară a consiliului local, noi am bugetat o sumă pentru racordurile la termoficare. N-am aşteptat să vină banii de la Bucureşti, am încercat să câştigăm timp şi iată că ne apropiem în sfârşit de recepţia la terminarea lucrărilor la toate cele trei blocuri. În orice caz, în această perioadă, pe lângă utilităţi, într-unul din cele trei blocuri – iar peste două zile lucrătoare şi-n al treilea – oamenii au posibilitatea să-şi ducă mobila şi ce mai este necesar pentru a se putea locui. După tot felul de modificări de soluţii de proiectare, mă refer mai mult la situaţia legată de termoficare, iată că ne apropiem de acea dată când se poate vorbi de locuirea acelor imobile“, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Iniţial, constructorul estima finalizarea ultimelor detalii în perioada dintre Crăciun şi Revelion, procedurile fiind însă uşor amânate.