Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit Poliției județului, chiar dacă în Caraş-Severin nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cetățenii bucurându-se de sărbători în linişte şi siguranță, din 29 decembrie 2018, până în 2 ianuarie 2019, contorul infracțiunilor a urcat la 49, iar cel al contravențiilor la 194.

309 de patrule de ordine publică au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice în perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019. Totodată, în noaptea de Revelion au fost instituite măsuri suplimentare în localitățile unde au fost organizate concerte și focuri de artificii. S-a intervenit la 156 de evenimente, dintre care 120 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate de polițiști în această perioadă au fost constatate 49 de infracţiuni, şase persoane fiind prinse în flagrant. Între cele 49 de infracțiuni au fost: 22 contra persoanei, 15 contra patrimoniului, patru la regimul rutier, trei la legea privind regimul materialelor explozive, iar cinci de altă natură. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 194 de sancţiuni contravenţionale, amenzile totalizând o valoare de 68.055 de lei. 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.270 lei, au fost aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La capitolul rutier, oamenii legii au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate patru infracțiuni și aplicate 155 sancțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, din care 45 pentru depășirea vitezei legale, amenzile însumând 48.685 de lei. Nu au fost înregistrate accidente rutiere cu urmări grave. Ca măsuri complementare, au fost reținute 15 permise de conducere dintre care unul pentru consum de alcool, trei pentru viteză, iar 11 pentru alte abateri. Şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

Oamenii legii au și exemplificat câteva incidente cu iz penal:

Artificii de la Timişoara

În data de 31 decembrie 2018, la ora 14.00, polițişti din Caransebeș dat peste doi timişoreni, un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 33 de ani, în zona Pieței Agroalimentare din municipiu, care „dețineau și ofereau spre vânzare un număr de 12.709 articole pirotehnice diferite. În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului materialelor explozive (…) și efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept“, ne informează IPJ CS.

La plimbare cu maşina furată

Oamenii legii ne-au mai povestit şi pățania unui bărbat de 53 de ani din Armeniş care, după ce a luat ceva la bord, s-a gândit să exerseze arta condusului fără permis pe drumurile județului, cu maşina altora. Totul s-a întâmplat în cea de-a doua zi a noului an, puțin după 8 dimineața, când cineva raporta la 112 că autori necunoscuți furaseră un autoturism care avea cheile în contact, parcat pe DN6, la Piatra Scrisă.

„În urma activităților desfășurate autoturismul a fost identificat pe raza localității Sadova Veche. Totodată a fost identificat și autorul furtului, un bărbat de 53 de ani, domiciliat în comuna Armeniș. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,72 g/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în vederea recoltării de probe biologice. În continuare se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință (…), conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului (…) și conducerea unui autovehicul fără permis“, ne mai spun cei de la IPJ CS.