Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Consilierii caransebeșeni au aprobat marți, pe repede înainte, alocarea a 2 milioane de lei din excedentul bugetar rămas din 2018, pentru achitarea unei părți din datoriile Spitalului Municipal de Urgență. Banii au venit în ultimele zile ale anului trecut de la Guvern, însă nu a mai fost posibilă efectuarea de plăți în 2018, astfel că suma a rămas ca excedent bugetar.

„Propun alocarea sumei de 2 milioane lei pentru a fi utilizată de către spital, respectiv pentru plata arieratelor. Este necesară această plată cât mai urgent, din cauza situației economico-financiare a spitalului”, a punctat primarul Felix Borcean în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Cum ședința a fost una pe fugă, la ora 10 a dimineții, nu au existat dezbateri, singura luare de cuvânt fiind a liderului grupului PSD, Florin Bogdea, care nu a ratat ocazia să-și laude șefa de partid: „Banii aduși de Luminița Jivan, nu? Trebuie să-i mulțumim ei. Să fiți fericiți, dacă sunt bani toată lumea e mulțumită!”.

Cele 2 milioane de lei nu vor acoperi însă în totalitate datoriile Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care se ridicau la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut la peste 9,7 milioane lei.