Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cât despre canalizare, aceasta este un subiect delicat, dar şi motivul pentru care primarul nu insistă atât pe dezvoltarea turistică a zonei.

Aleşii locali reşiţeni au aprobat în recenta şedinţă de consiliu local proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate pentru asigurarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi asigurarea accesului nemotorizat spre zona de agrement a staţiunii turistice Secu.

„La Secu am făcut, împreună cu Institutul Hidrotehnic din Timişoara, un studiu de fezabilitate, pe care l-am avizat acum împreună cu colegii noştri, de apă-canal. Ce presupune asta? Presupune că în zona de amonte a drumului, partea dinspre deal, vom veni cu o săpătură de circa 2 metri-2,5 metri lăţime, unde vom introduce ţevile de canalizare şi ţevile de apă. Canalizarea va fi una care va lucra pe presiune, deci nu va fi acea canalizare clasică cu cămine. Va fi o canalizare care va lucra cu pompe. Va fi un traseu lung şi sinuos şi nu are cădere în toate zonele, pentru că apa o vom aduce de la Reşiţa, de jos în sus, apă tratată, tot pe nişte conducte, undeva la 100 cred, astfel încât zona Secu să aibă apă potabilă şi în acelaşi timp să rezolvăm şi partea canalizării, pentru că astăzi ea este în aer. Acum fiecare gestionează acolo cum poate. De aceea, noi nici nu am insistat pe partea de dezvoltare turistică pentru că ştiam că orice aglomerare de oameni creează probleme de canalizare. Nu ştim sigur cum vom finanţa, este posibil să se redeschidă axa de turism la nivelul ADR -ului, pentru că avem informaţii că au rămas bani din anii trecuţi şi dacă se redeschide, avem studiul de fezabilitate gata să-l introducem”, a declarat primarul Ioan Popa.

Nicoleta Moraru