Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – DNA a dat publicității vineri dimineața noi detalii despre reținerea primarului Reșiței, Mihai Stepanescu. Edilul este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al Municipiului Reșița, a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la un om de afaceri, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă.
Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Caraș-Severin.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 20 noiembrie 2015, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DNA.