Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mii de credincioși romano-catolici din Caraș-Severin au celebrat sâmbătă noaptea Învierea Domnului în bisericile din întreg județul.

La Reșița, credincioșii au venit în număr mare la biserica „Maria Zăpezii”, unde de la ora 20.30 a avut loc sfințirea focului care semnifică victoria luminii asupra întunericului și puterea credinței. Cei prezenți au asistat apoi la Sfânta Liturghie oficiată de arhidiaconul Iosif Pal, iar la final au plecat în procesiune cu lumânările aprinse. Și la Caransebeș, la biserica romano-catolică din centrul municipiului, câteva sute de credincioși au venit să asiste la slujba de Înviere.

„A fost o slujbă frumoasă, mă bucur că au participat foarte mulți credincioși. Paștele e cea mai mare sărbătoare a creștinătății, le urez la toți un Paște fericit, binecuvântat și plin de haruri din partea bunului Dumnezeu, iar Cristos cel Înviat să le aducă pacea, liniștea și lumina de care au nevoie în inimă și în suflet”, a spus părintele paroh Martin Neagu. „A fost o seară minunată, o slujbă de Înviere care ne-a sensibilizat pe toți. În numele administrației locale le urez concetățenilor noștri catolici să aibă parte de sărbători fericite, cu lumină, bucurii și multă, multă sănătate”, le-a transmis credincioșilor catolici primarul Marcel Vela, prezent la Sfânta Liturghie, unde i-am mai întâlnit și pe câțiva din componenții echipei de volei Banatul Caransebeș. La final, oamenii au plecat în procesiune până la crucea din Parcul Dragalina iar apoi s-au îndreptat către case, ducând cu ei Sfânta Lumină, mai împăcați cu ei înșiși.