Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Festivităţile dedicate tinerilor absolvenţi ai promoţiei 2012, de la Facultatea de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, şi de la Facultatea de Ştiinţe Adiminstrative, ale Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa s-au derulat joi, 10 mai, în Aula Magna.

Pe lista specializărilor invitate la cursul festiv s-au numărat Asistenţa Socială, cu 44 de studenţi, Administraţia Publică, numărând 84 de absolvenţi, şi Educaţia Fizică şi Sportul, în cazul căreia catalogul dat citirii a cuprins 41 de tineri absolvenţi ai primei promoţii. Datorită acestui fapt, cursul festiv a fost ţinut de către asist.univ.dr. Andrade Bichescu, de la Sport.

Rectorul forului universitar superior, prof.univ.dr.ing. Doina Frunzăverde, a dat citire premiilor obţinute de studenţii acestei prime promoţii şi le-a vorbit tinerilor despre faptul că, inclusiv în aceşti ani de criză, numărul absolvenţilor Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa care au reuşit să se angajeze nu s-a situat niciodată sub 60%, şi despre cele două evenimente importante pentru mediul academic: deschiderea anului universitar şi cursul festiv.

În deschiderea evenimentului de joi, marcant pentru calendarul vieţii studenţeşti, conf.univ.dr. Mihail Dobrescu, decanul Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, a ţinut să precizeze că reprezentanţii universităţii se declară deosebit de onoraţi de prezenţa domnişoarei director al Cancelariei prefectului, Mihaela Badea. Aceasta le-a dat speranţe de reuşită în viaţă studenţilor, explicând că ştie care sunt emoţiile studenţilor unui curs festiv, fiind de un an absolventă de facultate.

Antoniu Mocanu