Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este una dintre întrebările unui proiect lansat miercuri, 4 aprilie, la Reşiţa, la Biblioteca judeţeană.

Un altfel de proiect în domeniul antidrog a fost lansat miercuri, 4 aprilie, în noua şi moderna sală Biblionet a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ din Reşiţa. Este vorba despre iniţiativa intitulată „Prea rebel să fii condus“, care face parte din Campania naţională de prevenire a consumului de droguri, ce doreşte să pună accent pe etnobotanice.

În acest context, a fost organizată o dezbatere între reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin şi elevi ce fac parte din consiliile elevilor Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 12 şi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa.

Evenimentul a pus pe tapet faptul că, potrivit cifrelor oficiale, a scăzut puţin consumul de droguri, de alcool şi ţigări, însă a crescut îngrijorător cel de etnobotanice. Evenimentul a fost deschis de către Clara Constantin, directorul Bibliotecii judeţene, iar prezentările au fost făcute de către Nica Mihail, psiholog şi coordonator al CPECA, şi Claudia Mihăilă, medic în cadrul centrului, în prezenţa a doi reprezentanţi ai Inspectoratului de jandarmi.

Printre participanţi s-au numărat şi tineri care s-au distins în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Concursului naţional „Mesajul meu antidrog“ de anul trecut, obţinând două locuri II la faza pe ţară, fiind premiaţi şi în cadrul dezbaterii. Acţiunea a fost cuprinsă şi în cadrul programului „Şcoala altfel“.

Antoniu Mocanu