Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La numai patru ani, Casian Oța suferă de o boală cumplită. Iniţial, a fost diagnosticat cu atrofie musculară, apoi diagnosticul a fost modificat în atrofie cerebeloasă. O boală care l-a condamnat la o viață în tăcere și care nu îi permite să aibă parte de simplele bucurii ale copilăriei.

Casian s-a născut în Italia, țară în care părinții săi munceau, iar la vârsta de un an și două luni a fost diagnosticat cu această afecţiune. „De atunci facem tot ce stă în puterea nostră să îl ajutăm. Casian a fost internat de foarte multe ori în spital, atât la Timișoara cât și la București, însă medicii din sistemul de stat sunt mai mereu rezervați și nu ne dau soluții concrete. Asta ne doare cel mai tare, că nu știm ce să facem pentru a-l ajuta“, ne spunea printre lacrimi Cosmin Oța, tatăl băiețelului.

Cu toate acestea, părinții nu s-au dat bătuți și au continuat să lupte. Recuperarea copilului poate avea loc chiar în țară, la o clinică privată din București. Însă resursele financiare ale familiei sunt limitate, 1.500 lei lunar, și nu le permit să urmeze tratamentul.

„Tocmai de aceea îi rog pe toți cei care pot să ne ajute să ne salvăm băiatul, să poată merge și să vorbească. Are și el acest drept“, ne-a mai spus tatăl băiatului. Toți cei care doresc să ajute acest copil o pot face cu o donație la Raiffeisen Bank unde a fost deschis un cont: Oța Elisabeta RO40RZBR0000060016989126. Părinții pot fi contactați la următoarele numere de telefon: 0722.868.418, 0757.654.455.

Anca Preda