Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Obiectivul turistic din Caraș-Severin este unul dintre cele 13 din România, filmate de o echipă a uneia din cele mai mari televiziuni din Coreea de Sud, care a fost în această toamnă și în județul nostru.

Coreenii fac un documentar în 13 episoade în care prezintă România ca destinație turistică pentru conaționalii lor. Ideea acestui documentar aparține profesorului Jeong O. Park, care este şi directorul Centrului de cultură şi civilizaţie românească de la una din marile universităţi din Coreea și care, în primăvara acestui an, declara pentru Jurnal CS și Caon.ro că va promova județul Caraș-Severin în țara sa.

„În Caraş-Severin am vizitat locuri minunate, iar asta mă determină că să includ această zonă în ghidul meu turistic. Voi promova Cascada Bigăr, Lacul Buhui, Semmering-ul bănăţean, Mina Anina, mai exact Puţul I care a fost cel mai adânc puţ din Europa, Peştera cu oase“, spunea atunci Park. Iar câteva luni mai târziu, la începutul lunii septembrie, jurnaliștii coreeni, însoțiți de o echipă a Ministerului Turismului din România, au ajuns la Cascada Bigăr, pe care o consideră unul din principalele puncte de atracție turistică din țara noastră. Cei trei jurnaliști coreeni au fost încântați de cascada declarată în 2013 de site-ul „The World Geography“ drept cea mai frumoasă din lume. Au filmat-o, i-au aflat legenda, ba chiar și-au făcut selfiuri cu faimoasa, de acum, cascadă și o vor include într-unul din cele 13 episoade ale documentarului turistic. De altfel, Cascada Bigăr se va afla într-o companie selectă a destinațiilor turistice românești, coreenii incuzând în documentar și Delta Dunării, Bucovina, Maramureșul, litoralul Mării Negre sau Sighișoara.

Potrivit ultimelor statistici oficiale, România este vizitată anual de un număr cuprins între 30 şi 50 de mii de turiști coreeni, însă odată cu difuzarea documentarului la televiziunea cu 40 de milioane de abonați, se speră la un aflux și mai mare de turiști din Coreea de Sud.

Nina Curiţa

FOTO: Ministerul Turismului