Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Ceea ce nu reușesc gropile din drumurile Caraș-Severinului, reușesc hoții: să pună pe fugă turiștii, și așa tot mai puțini, care se încumetă să ne viziteze.

Sâmbătă, 13 august, în jurul orei 17.49, o femeie din Bistrița s-a plâns polițiștilor din comuna Bozovici despre faptul că, în timp ce se afla în zona cascadei Bigăr, persoane necunoscute i-au furat mai multe bunuri din autoturism.

Femeia, în vâstă de 39 de ani, își parcase autoturismul pe DN 67B, la aproximativ 300 de metri de obiectivul turistic, și în timp ce vizita cascada, persoane necunoscute i-au spart unul dintre geamurile mașinii, de unde i-au furat un laptop, un telefon mobil și un portmoneu în care se afla suma de 250 de lei, 40 de lire și cartea de identitate. Paguba suferită de femeie se ridică undeva la 2.500 de lei, oamenii legii căutând acum să dea de urma autorilor…

Într-un alt caz, tot în 13 august, în jurul orei 12.30, un bărbat din Berliște s-a plâns polițiștilor din comună despre cum doi consăteni i-au furat mai multe bunuri din casă în perioada în care a fost plecat peste hotare, între iulie 2014 și august 2016. În total, paguba a ajuns undeva la 10.000 de euro, iar cei doi bănuiți din Berliște, de 56 și 68 de ani, sunt acum cercetați pentru furt calificat.