Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii şi liceenii s-au întrecut în măiestria realizării de filmuleţe care să demonstreze că biblioteca şcolii lor merită să cucerească trofeul.

Zilele acestea se derulează faza judeţeană a unei competiţii deschise între bibliotecile şcolare. Aceasta cuprinde două secţiuni, una pentru elevii de gimnaziu, cealaltă pentru cei de liceu, care au realizat filmuleţe care să demonstreze de ce consideră că biblioteca şcolii lor merită să fie desemnată, în urma fazei naţionale, „Biblioteca anului”.

Competiţia a fost deschisă tuturor structurilor infodocumentare din unităţile de învăţământ din ţară, iar în Caraş-Severin competiţia s-a strâns în jurul unui număr de patru biblioteci şcolare. Este vorba despre Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, care a intrat în cursă atât pentru secţiunea liceu, cât şi pentru gimnaziu, Liceul „Hercules” din Băile Herculane, care s-a înscris la secţiunea gimnaziu, şi despre Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa.

Organizator este Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi, care a dat startul întrecerii în 6 decembrie 2013, calendarul competiţional urmând să se încheie în 23 aprilie. La nivel judeţean, acţiunile sunt coordonate de către biblioteca din cadrul CCD Caraş-Severin.

„Participanţii au realizat un filmuleţ în care au încercat să demonstreze de ce biblioteca din şcoala lor ar trebui să câştige concursul. Filmuleţul a fost încărcat pe youtube, iar mai apoi pe pagina de Facebook a CCD Caraş-Severin unde elevii au votat filmuleţul preferat. Perioada de votare a luat sfârşit, iar în zilele următoare vom afla numele echipelor câștigătoare la etapa județena, care ne vor reprezenta la faza națională a concursului «Bibloteca Anului»”, ne spune Ligia Constantin, coordonatorul local al competiţiei, bibliotecar la CCD Caraş-Severin.

Antoniu Mocanu