Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Sunt câțiva din termenii folosiți de primarul Caransebeșului, Felix Borcean, pentru a descrie o parte din situația Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș!

După ce edilul s-a referit recent la cheltuielile de hrană și medicamente, a revenit cu noi precizări. Astfel, potrivit primarului Felix Borcean, sunt persoane juridice care funcționează în spital pe chirii foarte mici, iar unii medici fac jocurile firmelor de medicamente. „Când spuneam de cei care stau în spital fără să plătească chirie sau cu chirii modice, mă refeream la unele persoane juridice, iar când mă refeream la medicamente, atâtea câte își mai permite spitalul, vorbeam de achiziționarea lor la prețuri foarte mari, existând probabil anumite cârdășii între firmele de medicamente și unii medici”, a explicat edilul.

Acesta are și o altă veste, nu foarte bună, pentru medicii care au cabinete în Policlinică și care vor fi nevoiți să-și caute spații pe piața privată. „În acest an, pe măsură ce se vor finaliza sau vor intra treptat în termenul de finalizare, aceste contracte, 13 de chirie, 13 de concesiune, pe care le au diverșii medici cu Spațiul Locativ din Primăria Caransebeș, se va înființa ambulatoriu. Este foarte dificil să înființăm acum, dintr-o dată ambulatoriu, ar fi costuri foarte mari, dar pe măsură ce se vor elibera aceste cabinete, la finalul contractelor, ele vor intra pe diverse specializări în sistem ambulatoriu”, a precizat Borcean.

Primarul nu a uitat nici de aparatura nouă care zace nefolosită de unii medici. „Proiectul cu aparatura de imagistică din care iarăși 60 la sută din aparate nu sunt folosite, zac înfoliate, adică…”, a mai adăugat primarul Caransebeșului. Din informațiile obținute de JCS, în acest din urmă caz ar fi vorba de analize care pot fi realizate gratis pe aparatura spitalului de către medici, dar sunt realizate contracost pe aparatura unei clinici private care funcționează în spitalul caransebeșean – NEUROMED – facturile fiind trimise apoi spre decontare spitalului.