Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi a demarat caravana „004 Mediu. Misiune în spațiul verde”, iniţiată de Consiliul Judeţean.

Până în data de 25 septembrie 2014 se derulează caravana de informare a campaniei de comunicare, în cadrul proiectului POS Mediu „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Caravana va străbate 26 de localităţi ale judeţului: Băile Herculane, Caransebeş, Buchin, Bucoşniţa, Slatina Timiş, Armeniş, Teregova, Oţelul Roşu, Glimboca, Marga, Băuţar, Reşiţa, Lupac, Caraşova, Bocşa, Ocna de Fier, Anina, Oraviţa, Ciclova Română, Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Dalboşeţ, Moldova Nouă, Pojejena, Mehadia și Iablaniţa.

Acţiunea de conştientizare are ca scop pregătirea populaţiei pentru activităţile specifice care urmează să aibă loc în cadrul proiectului şi informarea publicului cu privire la noul sistem de gestionare a deşeurilor în judeţ. Proiectul prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

De asemenea, vor fi constuite alte trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Sunt prevăzute şi construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi a staţiilor de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.