Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi-au pregătit ofertele pentru Crăciun şi Revelion.

Dacă faceţi parte din categoria românilor care îşi petrec sărbătorile de iarnă departe de casă, şi nu aţi optat încă pentru o destinaţie anume, este bine de ştiut că ofertele pentru finalul de an sunt pe alese şi pentru toate bugetele. În Bucovina şi Maramureş, de exemplu, turiştii sunt aşteptaţi cu bucate tradiţionale, colinde, afinată şi pălincă, iar în unele pensiuni şi hoteluri locurile au fost rezervate încă de la începutul toamnei. Tarifele diferă în funcţie de zonă şi unitatea de cazare aleasă.

Mai scumpe sunt hotelurile de pe Valea Prahovei, unde tarifele sunt calculate în euro, iar mai ieftine cele din staţiunile balneare Băile Felix şi Băile Herculane. Astfel, preţurile pentru trei noţi de Crăciun într-un hotel de două stele de pe Valea Cernei, cu demipensiune şi masă festivă, încep de la 370 de lei de persoană şi depăşesc 500 de lei, în cazul unităţilor de trei stele. Pentru Revelion, tarifele sunt ceva mai mari. Ele sunt cuprinse între 770 de lei/persoană la două stele şi 1.110 lei la trei stele. În schimb, trei cazări la Predeal în perioada 24 – 27 decembrie, cu mic dejun şi masă festivă, costă 1.110 lei/persoană, la un hotel de trei stele, şi 399 de euro/persoană la patru stele, cu precizarea că serviciile oferite sunt în sistem all inclusive, iar ca bonus turiştii primesc o noapte gratuită de cazare.

În euro sunt calculate şi tarifele de la hotelurile de trei şi patru stele din Poiana Braşov şi Gura Humorului. Astfel, turiştii care optează să-şi petreacă ultimele zile din an în Poiana Braşov vor plăti între 415 şi 626 de euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare, cu demipensiune şi cină festivă. Tarife asemănătoare sunt şi la pensiunile şi hotelurile din Bucovina. De exemplu, patru nopţi de cazare într-un hotel de patru stele, all inclusive, costă 445 de euro de persoană. În acest preţ sunt incluse şi serviciile SPA, accesul gratuit la bazinul cu apă sărată şi sauna turcească, două excursii la mănăstirile Suceviţa şi Moldoviţa şi o plimbare cu mocăniţa.

„De pe mesele bucovinenilor şi a maramureşenilor nu vor lipsi în perioada sărbătorilor bucatele tradiţionale. Prin urmare, indiferent de intervalul în care turiştii vor ajunge în aceaste zone, de Crăciun sau de Revelion, vor fi serviţi cu preparate tradiţionale, în special din carne de porc, potrivit datinei. În plus, administratorii de pensiuni şi hoteluri au pregătit pentru sfârşitul de an tot felul de surprize, de la programe pentru copii, cu venirea Moşului, şi tăierea porcului, până la spectacole artistice şi focuri de artificii, tombole şi plimbări cu sania sau trăsura“, ne-a declarat Gabriela Rasovan, administratorul unei agenţii de turism din zona Universalul Vechi.