REŞIŢA – Deși au avut trei zile de „tradiții“ culinare și bahice, Urgențele spitalicești nu au fost mai aglomerate ca de obicei.
Cutuma muncitorească impune românilor să „sacrifice“ kilograme întregi de mici și alte cărnuri sfârâitoare pe grătar, alături de nenumărate sticle de bere sau alte licori mai mult sau mai puțin alcoolizate. Experiența anilor trecuți a pus în gardă sistemul sanitar, ai cărui truditori s-au așteptat atât la acutizarea unor afecțiuni (cardiovasculare, gastro-intestinale etc), cât și la urmările unor incidente provocate de neînțelegeri agravate de alcool.
„Din fericire, nu vorbim de lucruri ieșite din comun. În trei zile au fost 377 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu o mică creștere față de zile normale de lucru. Vorbim de sâmbătă, duminică și luni – 1 mai. Au fost cinci cazuri de stări de ebrietate, cinci agresiuni și restul țin de patologii obișnuite. Nu putem vorbi de nimic ieșit din comun“, ne-a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița.
Nici sărbătorile muncitorești nu mai sunt ce-au fost odată…