Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit conducerii ISU „Semenic“, numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă a crescut, fapt determinat în special de numărul din ce în ce mai mare de incendii de vegetaţie şi de intervenţii SMURD.

Primul trimestru al acestui an n-a fost unul uşor pentru salvatorii cărăşeni, aceștia intervenind de 1.332 de ori în diferite situaţii de urgenţă. 99 dintre ele au fost incendii, 323 incendii de vegetaţie şi arderi necontrolate, iar 886 – intervenţii SMURD. În cadrul acestor intervenţii, au fost asistate 857 de persoane, 55 dintre acestea fiind copii, fiind salvaţi patru adulţi şi un copil. Au fost de asemenea salvate de la incendiu 26 de animale şi bunuri valorând peste 41 de milioane de lei.

„În urmare situaţiilor de urgenţă produse în primul trimestru, exceptând intervenţiile SMURD, nu au rezultat persoane rănite sau decedate, dar au murit 20 de păsări şi au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Efectivele specializate au efectuat 866 de intervenţii la descarcerare, asistenţa persoanelor şi asistenţă medicală de urgenţă – SMURD –, astfel: descarcerare – 20; asistenţă medicală de urgenţă – 778; asistenţă persoane – 68“, a precizat col. Cristinel Coneru, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin.

Trebuie subliniat faptul că la capitolul situaţii de urgenţă, acestea sunt mai multe de la an la an. „Raportat la anul trecut, intervenţiile sunt mai multe. Creşterea numărului de intervenţii este dată, preponderent, de arderile necontrolate pe de o parte, şi de numărul intervenţiilor SMURD. Aşa cum a mai fost prezentat în presă, la începutul acestui an au intrat în funcţiune două noi ambulanţe de tip B şi din acest motiv nu am mai avut situaţii în care autospecialele să fie scoase din funcţiune din motive tehnice“, a adăugat şeful ISU.