Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit comisarului șef Viorel Avram, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, stăm bine vizavi de climatul de ordine publică, instituția pe care acesta o conduce având un bilanț cu rezultate pozitive la acest capitol, pentru primul semestru al anului.

„Am înregistrat rezultate bune în toate domeniile privind siguranța cetățeanului: au scăzut infracțiunile contra persoanei cu 7,62%, contra patrimoniului cu 1,53%, din care furturile au scăzut cu 5,9%, spune Viorel Avram. Am reușit menținerea infracționalității stradale la același nivel din anul 2016, deși s-au redus patrulele de ordine publică din mediul urban, iar infracționalitatea din mediul rural a scăzut cu 21,1%“.

Potrivit oficialului, IPJ a înregistrat rezultate foarte bune și la capitolul combaterii infracțiunilor economico-financiare: „53 de dosare penale au fost finalizate cu RTUP (referat de terminare a urmăririi penale – n.r.) (+6), 35 de rechizitorii (+8), din care privind evaziunea fiscală – opt rechizitorii (+3), 162 dosare penale în care s-au desfășurat cercetări. Am înregistrat scăderi la numărul total al infracțiunilor sesizate, iar numărul infracțiunilor cu mare violență este în continuare scăzut. Ca neîmpliniri, deși dinamica accidentelor rutiere de pe raza județului a cunoscut o scădere, totuși înregistrăm o creștere a numărului de persoane decedate, un trend crescător început din semestrul I 2016. Am dispus o serie de măsuri organizatorice și operative, și sperăm să stopăm acest trend crescător în semestrul II 2017“, a mai precizat șeful IPJ.

Pentru semestrul al II-lea al anului 2017, cei de la IPJ și-au propus următoarele priorități: asigurarea unui climat de siguranță publică pe raza județului Caraș-Severin, în ceea ce privește diminuarea infracționalității stradale, gestionarea stărilor conflictuale, prevenirea ilegalităților în domeniul silvic; asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri: combaterea evaziunii fiscale, combaterea contrabandei; destructurarea grupurilor infracționale; diminuarea riscului rutier prin reducerea numărului de accidente grave, persoane decedate și persoane rănite grav.