Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând de miercuri, 14 decembrie, forul universitar reşiţean se bucură de finalizarea unui nou proiect susţinut de uniunea europeană.

Este vorba despre iniţiativa intitulată „Centru Transfrontalier de Resurse pentru: Administraţie Publică Locală, Servicii Sociale şi Educaţionale – Centru de resurse pentru Dezvoltare Durabilă în Caraş-Severin – Regiunea Juzno Banatski“, în cadrul căreia Universitatea Eftimie Murgu a găzduit, în 14 decembrie, conferinţa de închidere.

Proiectul a beneficiat de finanţare prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, bugetul total fiind de 195.000 de euro, în majoritate fonduri europene. Şi a fost implementat de către universitatea reşiţeană, în parteneriat cu Primăria Vârşeţ, derulându-se în perioada ianuarie – decembrie 2011.

Iniţiativa a urmărit înfiinţarea unui centru de resurse pentru formare, informare, cercetare şi consultanţă în domeniul administraţiei publice şi al politicilor sociale şi educaţionale pentru instituţiile publice din Caraş-Severin şi districtul Juzno-Banatski, creşterea capacităţii instituţionale şi a gradului de informare la nivelul instituţiilor publice.

Antoniu Mocanu