Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Viitorul Caransebeș – Voința Lupac 1-0 (0-0), în derby-ul Ligii a IV-a la fotbal, disputat duminică, 9 octombrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș.

Pentru prima oară de la începutul acestui campionat, caransebeșenii au venit în număr mare la stadion, iar galeria „Magica Balta” şi-a făcut şi ea apariţia în tribună, încurajându-şi favoriţii pe tot parcursul jocului.

Primul sfert de oră al partidei s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, niciuna dintre formaţii nereuşind să-şi creeze ocazii de gol. Prima fază importantă s-a consemnat abia în minutul 17, atunci când Străin a prins un şut frumos, de la 18 metri, la colţul lung al porţii caransebeşene, însă balonul a trecut la doar câţiva centimetri de bară. În minutul 20, gazdele au avut ocazia să înscrie prin Neagu, care a profitat de o gafă a apărării adverse, a intrat în careu pe aripa stângă şi a şutat la colţul scurt, însă mingea s-a dus pe lângă poartă. În replică, oaspeţii au pus în pericol poarta gugulană în minutul 39, când mingea a ajuns la Mezin, iar acesta, din interiorul careului, a şutat pe jos, mingea scurgându-se agonizant în aut. Şi tot băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici puteau intra în avantaj la cabine, însă şutul excelent de la 18 metri, din minutul 44, al lui Târbăţ, a fost respins de Birăescu, care s-a întins şi a reuşit să devieze în corner, de lângă bară.

Echilibrul dintre cele două echipe s-a păstrat și în repriza secundă, prima ocazie consemnându-se în minutul 55, când, după un corner de pe stânga bătut lung de Suru, Neagu a reluat cu capul în plasa laterală. În minutul 61, Buzan a mai pus o dată în pericol poarta oaspeţilor, centrarea sa înşelătoare, de pe dreapta, fiind respinsă în corner de deasupra transversalei, de către Toader. Odată ce trecerea timpului, a devenit tot mai clar că băieţii lui Boşco Vişatovici nu au venit la egal la Caransebeş, ei făcând un presing deosebit de agresiv, care i-a incomodat vădit pe gugulani. În minutul 68, gazdele au mai trecut o dată pe lângă deschiderea scorului, Suru pasându-i lui Neagu pe partea stângă, însă atacantul Caransebeşului a şutat, din careu, la colţul scurt, în plasa laterală. Acelaşi Neagu i-a dat emoţii lui Toader în minutul 70, atunci când a trimis un şut-centrare de pe stânga, de la 25 de metri, mingea ocolind milimetric vinclul porţii oaspeţilor. În minutul 77, a fost rândul lui Bona să-l pună în dificultate pe Toader, şutul său puternic, de la 22 de metri, fiind reţinut cu greutate, în doi timpi, de goal-keeper-ul Lupacului. Oaspeţii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi, în minutul 86, Străin a prins un şut senzaţional de la 25 de metri lateral-stânga, mingea a zguduit transversala porţii apărate de Birăescu, a revenit în teren, însă, de la doar 10 metri, Ţicău nu a reuşit să înscrie, trimiţând pe lângă.

Singurul gol al meciului a fost înscris în minutul 89, atunci când Bona l-a găsit cu o pasă excelentă în adâncime pe Negoescu, acesta a scăpat singur spre poarta oaspeţilor şi, de la 14 metri, l-a executat cu sânge rece pe Toader.

„Vreau să încep prin a mulțumi oamenilor care au venit azi la stadion, galeriei, acestor împătimiți dornici de fotbal, care au asistat la acest adevărat derby al județului. Am avut răbdare, ne-am mobilizat și am reușit să câștigăm aproape în minutul 90… Eu zic că, una peste alta, sunt din nou 3 puncte, dar adevărata noastră valoare nu este cea de astăzi, chiar dacă rezultatul ne e favorabil. Se vede, totuși, că am început târziu pregătirea, suntem încă la început de drum. Țin să felicit formația din Lupac, au jucat bine, se vede că e o echipă închegată, care a reprezentat județul la baraj, dar pe care astăzi, chiar dacă am fost dominați pe alocuri teritorial, am reușit s-o învingem. Repet, am avut răbdare, le-am spus băieților să nu se ducă peste adversar, să aștepte, și am reușit. Am obținut 3 puncte, suntem pe primul loc și, foarte important, suntem pe drumul cel bun. Ne așteaptă un meci la Muncitorul Reșița, greu la fel ca toate cele care vor urma, fiindcă toate echipele au să se mobilizeze, va fi de fapt o mobilizare generală, pentru că suntem singura formație neînvinsă în acest campionat. Jucăm doar la victorie, mergem la Muncitorul să obținem 3 puncte”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Birăescu, Vătafu, Ov. Bălan, Gulea, Bona, Suru, Negoescu (min. 90+2, Drăgoi), Imbre (23, Buzan), Neagu (84, Văcărescu), Şandru (90, Dragomir), Arnăut; rezerve: Socaci, Gheorghescu. Antrenor, Dan Doran.

Voința Lupac: Toader, Cheda, Avramovici, Țundrea, Târbăț, Oncică, Mezin, Bărbulescu, Vucu (63, Țicău), Străin, Nicola; rezerve: Popescu, Gliguță, Vișatovici, Pisoi, Pîrvu. Antrenor, Boșco Vișatovici.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu, asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu și Miomir Novacovici, toți din Moldova Nouă.  Observator, Dan Miholcea.

În clasament conduce Viitorul Caransebeș, cu 15 puncte, urmat de Agmonia Zăvoi – 13 puncte, și Voința Lupac, cu 12 puncte, dar cu un meci mai puțin, la fel ca și formația gugulană.