Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Mii și mii de beculețe luminează de sâmbătă seara municipiul Caransebeș, care și în acest an s-a îmbrăcat, cu gust, în spiritul sărbătorilor.

Principalele zone ale capitalei gugulanilor strălucesc de luminile magice care deschid calea celor doi moși atât de așteptați de cei mici, Nicolae și Crăciun. Ghirlande, steluțe, clopoței, oameni de zăpadă, flori, drapele sunt doar o parte din kilometrii de instalații luminoase montați de municipalitate în tot Caransebeșul. Nu lipsesc nici brazii de Crăciun, unul amplasat în Parcul din fața Primăriei iar celălalt în sensul giratoriu de la Kaufland. Luminile au fost aprinse de primarul Marcel Vela, împreună cu istoricul Liviu Groza și mai mulți copii, ca o legătură între generația de aur a Caransebeșului și cele care vor veni. „Sper ca foarte mulți caransebeșeni sau trecători prin municipiul nostru să se bucure de acest spectacol al luminilor și să se simtă bine atunci când se plimbă prin Centrul Civic și nu numai”, a precizat edilul Caransebeșului.

Tot de sâmbătă, tinerii au un alt motiv de distracție, patinoarul artificial deschis în Parcul Dragalina. Este pentru al 9-lea an consecutiv când iubitorii măiestriei pe gheață au la dispoziție patinoarul, tarifele fiind aceleași din 2006. Nu au fost uitați nici gurmanzii sau amatorii de cadouri de sezon, pe care Târgul de Crăciun, cu căsuțele lui din lemn, îi așteaptă în zona centrală.