Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În mai multe zone ale Caransebeșului au apărut de vineri, 4 mai, containere în care se vor colecta îmbrăcăminte și încălțăminte uzate de la populație. Deocamdată doar în zonele unor supermarketuri și centre comerciale, dar și la sediul Transal Urbis, operatorul de salubritate și transport din municipiu.

„Am reușit după multe eforturi o colaborare cu o firmă specializată și ne bucurăm și de sprijinul pe care ni-l acordă cei de la Penny, Kaufland, Euroshopping Mall, care au fost dispuși să găzduiască câte două containere în apropierea acestor centre comerciale. După cum bine știți, o parte din consilieri nu a fost de acord cu această inițiativă, dar mă bucur că am găsit înțelegere în altă parte și am reușit finalizarea acestui proiect pe care ni l-am dorit încă din toamna anului trecut. Sper ca cetățenii să fie atenți, să nu le distrugă, aceste containere sunt doar pentru textile, adică îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, nu pentru deșeuri menajere sau reciclabile. Deșeurile se vor ridica de două ori pe săptămână, marțea și vinerea se vor goli containerele, sperăm să nu le găsim vandalizate”, a precizat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

Deșeurile textile se vor colecta și vor fi duse la un depozit la Lugoj, unde vor fi sortate, iar cele care pot fi încă folosite vor fi donate, celelalte fiind reciclate. La ora actuală, sunt deja trei locații unde au fost amplasate containerele, urmând ca de săptămâna viitoare acestea să poată fi găsite și în parcarea de la Kaufland.