Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Universitatea reşiţeană a devenit, pentru un weekend, scena derulării unui simpozion ştiinţific studenţesc.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a găzduit, în weekend, Simpozionul Ştiinţific Studenţesc „EMING 2013″ la care au participat peste o sută de studenţi din mai multe centre universitare din ţară. Simpozionul s-a derulat pe trei secţiuni: 1. Inginerie Electrică şi Informatică; 2. Inginerie Economică şi Management; 3. Inginerie Industrială. Simpozionul de deschidere a avut loc vineri, 29 noiembrie, sub cupola Aulei Magna a forului universitar reşiţean, în prezenţa tinerilor participanţi şi a reprezentanţilor instituţiei gazdă.

„Scopul simpozionului este de prezentare şi dezbatere a articolelor cu rezultatele tehnice şi ştiinţifice obţinute de către studenţi din mai multe centre universitare”, a precizat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate.

Cei peste o sută de studenţi înscrişi în cursă au reprezentat nu doar foruri universitare din zonă. La Reşiţa au venit tineri de la universităţi precum cele din Târgu Jiu şi Petroşani, dar şi din Constanţa. După deschidere, evenimentul a continuat cu prezentarea lucrărilor pe cele trei secţiuni, fiind organizate şi dezbateri pe tematicile simpozionului.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.