Perioada caniculară care a debutat mai devreme în această vară, cu temperaturi specifice lunii iulie, nu ne-a mai lăsat răgaz de adaptare, creând o stare generală de disconfort nu doar persoanelor bolnave, ci și oamenilor sănătoși.
„Vizate sunt, potrivit dr. Emil Bunda – medic specialist la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, persoanele vârstnice cardiace, cu hipertensiune arterială, însă oricine poate să cadă pe stradă de la temperaturile mari, cele mai frecvente afecțiuni fiind leșinurile, insolațiile și arsurile solare. Am avut în aceste zile aproximativ şase asemenea cazuri, cu precădere leșinuri pe stradă. Nu au fost cazuri deosebite, dar oamenii trebuie să ia serios în considerare sfaturile noastre în această perioadă. Noi în fiecare an le spunem același lucru, trebuie evitate excesele și să-și ia măsurile de prevenție, respectiv să nu se expună la soare, să nu iasă din casă în orele amiezii iar, dacă este absolut necesar, să poarte pălării și ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire din bumbac în culori deschise. De asemenea – a reamintit acesta, hidratarea este esențială (2-4 litri pe zi), alimentația (conținut redus de grăsimi) și dușurile“.
Educația, așadar, pentru evitarea neplăcerilor cauzate de suprasolicitarea organismului la caniculă, joacă cel mai important rol.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro