Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Personalul medical din Timişoara şi Reşiţa s-a îndrăgostit de Roberto, însă micuţul are nevoie de o familie adevărată.

Copilul de un an și cinci luni, Roberto-Nicușor, din Ticvaniul Mic, adus zilele trecute în stare gravă la Reşiţa de la Spitalul Orășenesc Oravița și trimis la Timișoara după ce a fost maltratat de familie, a fost externat din spital și transferat înapoi la SJU Reșița deoarece nu avea aparținători. S-a luat legătura încă de luni, 24 august, cu Direcția pentru Protecția Copilului pentru rezolvarea cazului întrucât mama nu-l mai vrea. Mama micuţului are16 ani şi este însărcinată cu al doilea copil. Din spusele personalului medical, băieţelul încă are semne ale faptului că a fost ars cu ţigara şi lovit.

„Copilul este răpitor de frumos și „lipicios”, dornic de afecțiune, întinde mânuțele spre oricine se apropie de pătuț ca să fie luat în brațe și mângâiat, dar plânge zgomotos când este pus înapoi în pătuț.

Personalul de la spitalul Timișoara i-a cumpărat jucării, unele chiar mai mari decât Roberto, iar personalul de la Spitalul din Reșița (atât asistenta socială de la UPU-SMURD, asistentele de la UPU Pediatrie, cât și personalul secției Pediatrie unde se află acum micuțul) îl plimbă din brațe-n brațe.

Sperăm să plece cât mai curând din spital și să-l preia o familie adevărată“, ne-a spus Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Băieţelul va fi preluat de Direcţia pentru Protecţia Copilului, însă dragostea pe care o merită o poate găsi doar într-o familie care să îi scoată din sufleţel urmele terorii prin care a trecut. Braţele lui de înger au nevoie de iubirea care să-i dea aripi prin viaţă.