Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii rutieri au desfăşurat o campanie preventivă intitulată „SEATBELT“, având drept scop verificarea modului de port şi folosire a centurii de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autovehicule.

Campania a făcut parte din calendarul de activităţi al TISPOL – Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene, la care şi România este parte, astfel că aceasta s-a desfăşurat concomitent, în toată Europa. Un număr de 207 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nepurtarea centurii de siguranţă, fie de către aceştia, fie de către pasageri.

Tot în această perioadă au fost organizate şi acţiuni pe linia transportului rutier public de persoane, în cadrul căruia au fost controlate un număr de 102 de astfel de vehicule. Poliţiştii au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor ridicându-se la 9.500 lei.

Pe raza localităţii Grădinari, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un microbuz ce aparţine unei societăţi comerciale şi efectua transport public de persoane. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că valabilitatea tahografului era expirată din data de 18 august a.c., fapt pentru care oamenii legii au aplicat o sancţiune contravenţională.

Flavius Rotariu