Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultima şedinţă din acest an a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice al judeţului Caraş-Severin s-au iscat discuţii aprinse.

Subiectul nu se regăsea pe ordinea de zi a şedinţei şi a pornit de la un membru al comitetului care a adus în discuţie azilele de bătrâni înfiinţate prin închiderea spitalelor.

„Statul român a înfiinţat două cămine de bătrâni, unul la Anina şi unul la Bocşa. Cel de la Bocşa e cel mai bun din ţară, merge foarte bine şi e lăudat la nivel naţional. Din 50 de locuri sunt ocupate 33. Ne chinuim să aducem bătrâni în cămin de la Timişoara. La Anina, de o lună de zile funcţionează cu subvenţie de la stat şi avem doar opt oameni. Nu ştiu care este problema. Nu avem bătrâni să vină în cămin. Îl închidem şi gata. Sunt angajaţi medici. Avem ultimatum pentru luna viitoare la Anina şi, dacă nu vin pacienţii, îl închidem. Păi, nu-i păcat? La Bocşa, am primit zilele trecute cereri şi vin trei persoane, prin transfer“, a precizat Viorel Alexa (foto), şeful Agenţiei de Prestaţii Sociale Caraş-Severin.

Flavius Rotariu