Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Starea lucrărilor a fost evaluată, la faţa locului, de către conducerea Consiliului Judeţean.

„Investim în infrastructura rutieră din Caraş-Severin, e vorba de reparaţii importante, refacerea practic integrală a carosabilului de la Reşiţa până la Văliug, o lucrare în valoare de cinci milioane de lei. Lucrăm şi de la Slatina Timiş la Văliug, pe fonduri europene. Lucrările continuă chiar dacă finanţările au fost suspendate pe o perioadă de două luni datorită intervenţiei UE. La noi în judeţ se continuă, totuşi, activitatea pe acest tronson de drum“, a declarat Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş-Severin.

Există investiţii pe tronsonul Reşiţa-Grădinari, pe segmentul Reşiţa-Lupac asfaltul fiind refăcut integral, fiind prevăzute reparaţii şi pe ruta Caransebeş-Muntele Mic, arteră importantă pentru turismul cărăşean. Cele trei drumuri sunt cuprinse, ca finanţare, în HG nr. 577 – întreţinerea infrastructurii rutiere.

„Suntem în acest moment la nivelul consiliului tehnic şi economic al Ministerului Dezvoltării cu două proiecte importante: o telegondolă pe Muntele Mic, practic pe amplasamentul actual al telescaunului şi cu reabilitarea structurii de agrement din Băile Herculane, inclusiv construirea unui aquaparc pe platoul Coronini. Partea Consiliului Judeţean este cea de refacere şi întreţinere a infrastructurii rutiere până a ajunge în aceste zone turistice importante. Pentru cele trei drumuri amintite există în buget sumele prevăzute şi vom continua lucrările pe parcurcul acestui an. Sunt prevăzute şi finanţările pentru investiţiile în turism amintite în bugetul Ministerului Dezvoltării“, a mai amintit Frunzăverde.

Pe cei „10.000 de kilometri“, cum este cunoscut Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, vor fi primite fonduri pentru încă 250 de km de drumuri judeţene, până anul viitor existând şansa de a se investi în toată reţeaua de drumuri judeţene asfaltate, fiind vizate în primul rând cele din Valea Almăjului. Lucrarea la drumul ReşiţaVăliug va fi finalizată, potrivit conducerii CJ, cel târziu până în primăvara viitoare.

Flavius Rotariu