Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Capitala Egiptului, Cairo, surprinsă în fotografii de doi timişoreni şi prezentată reşiţenilor în cadrul unei expoziţii.

Centrul Social „Frédéric Ozanam“ din municipiu a găzduit luni după-amiază expoziţia de fotografie a septuagenarilor Luise şi Francisc Finta. Vechi prieteni ai Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, cei doi soţi timişoreni au onorat invitaţia de a expune la Reşiţa o parte din imaginile imortalizate în timpul călătoriei din Egipt, pe care aceştia au făcut-o în luna mai a acestui an.

Evenimentul a fost moderat de preşedintele Forumului German din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla, iar expoziţia a fost prezentată de un alt reprezentant al Forumului, Waldemar Koning.

„O lume aproape necunoscută pentru noi, o excursie minunată, căci am luat contact cu o altă civilizaţie, cu un continent nou, Africa, pe care nu mai păşisem niciodată. Impresiile au fost grozave, aşa că nu puteam să nu le imortalizez cu aparatul foto. Doar eu am făcut în această călătorie pe puţin 700 de imagini, din care am expus la Reşiţa 17, iar restul pozelor aparţin soţiei şi fiicei noastre, Anca Căceu. Expoziţia este una de familie, aşa că-i mulţumesc domnului Ţigla pentru invitaţia făcută“, ne-a declarat Francisc Finta.

Manifestarea, organizată de Forumul German în colaborare cu Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, şi face parte din cadrul celei de-a V-a ediţii a evenimentului cultural „Luna iunie – Luna expoziţiilor“.

Roxana Bălan Nafiru