Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă nu dispuneţi de prea mulţi bani, este bine ca de sub bradul de Crăciun să nu lipsească darurile.

Ne apropiem cu paşi repezi de una dintre cele mai frumoase perioade din an: Crăciunul. Şi pentru că luna aceasta suntem supuşi unor cheltuieli suplimentare, am încercat să găsim pentru dumneavoastră idei de cadouri pentru bugete reduse, de până în 60 de lei.

O carte bună este întotdeauna un cadou perfect, atât pentru părinţi, cât şi pentru prieteni, iar dacă ne uităm pe rafturile din librării, cu siguranţă, vom găsi un titlu care să ne atragă atenţia şi pe care să nu plătim mai mult de 60 de lei. Seturile de căni sunt şi ele o opţiune perfectă, ce pot fi folosite de oricine. Preţul unui set cu două căni pentru ceai sau cafea este de 24 de lei, iar a unui ceainic chinezesc cu patru ceşcuţe, de numai 55 de lei.

Pentru prietena cea mai bună puteţi cumpăra fie o căsuţă de bijuterii, pe care o găsiţi la 50 de lei, fie o eşarfă din mohair, ce are preţuri cuprinse între 25 şi 45 de lei. Cu o sticlă de vin nu dai niciodată greş atunci când te gândeşti să cumperi un cadou pentru un bărbat. Pentru a ieşi însă din zona banalului, v-aţi putea orienta, de exemplu, spre o sticlă de băutură personalizată. În funcţie de vinul ales, dar şi de gravura de pe sticlă, preţul unui astfel de cadou variază între 29 şi 40 de lei.

O pereche de mănuşi pot fi cadoul perfect pentru Crăciun, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. În funcţie de material, acestea costă între 10 (lână) şi 60 de lei (piele). Pentru prietene mai puteţi alege un set de bijuterii lucrate manual. În ultima vreme aceste podoabe au prins foarte bine la noi, iar pentru o femeie niciodată o bijuterie în plus nu este prea mult. Un astfel de set (cercei şi lănţişor cu pandantiv) nu costă mai mult de 60 de lei.

Lumânările, în diverse forme şi culori, se potrivesc pentru orice ocazie, însă sărbătorile nu pot fi la fel fără aromele speciale de Crăciun. În magazinele cu decoraţiuni veţi găsi lumânări care cu siguranţă vă vor încânta şi vi se vor părea potrivite pentru un cadou. CD-urile de muzică sau cele de colinde nu vă vor pune la mare cheltuială, ele putând fi oferite colegilor de muncă şi apropiaţilor.

Dacă doriţi un cadou special pentru mame, atunci trebuie să intraţi în magazinele cu produse bio, unde găsiţi produse pentru îngrijirea pielii şi a părului. Cu puţin ajutor din partea vânzătoarelor puteţi alege pentru mamele dumneavoastră creme şi loţiuni din ingrediente naturale, sau săruri şi uleiuri pentru baie, ce le vor ajuta să se relaxeze.

Roxana Bălan Nafiru