Reactualizat la:

Burse de merit pentru elevi oferite de British International School of Timișoara

Burse de merit pentru elevi oferite de British International School of Timișoara © foto: British International School of Timișoara
ADVERTORIAL. Timișoara – 24 iunie 2019 Prima școală internațională cu program educațional de sorginte britanică – British International School of Timișoara – oferă două burse de merit pentru anul școlar 2019-2020, adresate elevilor foarte talentați, care doresc să urmeze cursurile acestui sistem de învățământ, dar nu au susținerea financiară necesară.

Rectifica

Astfel, pentru anul școlar care urmează, este disponibilă o bursă pentru anul 7 (11 ani) și o bursă pentru anul 8 (12 ani).

“Dorim să sprijinim acei copii care doresc să beneficieze de acest sistem de învățământ, însă a căror familie nu poate susține costurile aferente. Suntem bucuroși să anunțăm că organizăm un concurs pentru a descoperi elevi merituoși, atât pe plan academic, cât și prin prisma talentelor vocaționale și artistice”, declară Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

Bursele sunt acordate în baza unor criterii academice, incluzând portofoliul școlar în baza rezultatelor obținute, dar și talentul vocațional și artistic al elevilor candidați. Astfel, bursele vor fi oferite in urma unei analize a documentelor suport (inclusiv referințe de la școala actuala), a unui interviu cu elevul și cu părinții / reprezentanții legali, precum și pe baza unei testări, ținând cont totodată de situația materială și contextul social-economic al familiei.

Dosarul de aplicare pentru o bursă școlară este disponibil pe site-ul școlii – www.britishschool-timisoara.ro. Aplicanții trebuie să descarce documentele, să le completeze și să le trimită pe email la office@britishschool-timisoara.ro până cel târziu luni, 1 iulie 2019.

Dosarul de aplicare va conține:

  • Formular de înscriere;
  • Scrisoare de intenție;
  • Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul programului de burse academice;
  • Copie certificat de naștere;
  • Cel mai recent raport școlar (foaie matricolă);
  • Orice alte documente care ar putea veni în sprijinul dosarului;
  • Documente suport privind situația financiara a familiei.

British International School of Timișoara își va deschide porțile în septembrie, pentru elevi începând cu clasa pregătitoare (4 ani) și până la clasa a noua (13 ani). Pe de altă parte, procesul de înscriere se află pe final, la acest moment mai fiind disponibile câteva locuri la anumite clase.

British International School of Timișoara introduce o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării, viziune validată și apreciată în orașe din întreaga lume. În România există școli similare care funcționează de mai mulți ani la București și Cluj-Napoca. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care îmbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvoltă cunoștințe generale, înțeleg aplicarea practică a acestora, își dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcție de abilitățile și pasiunile pe care și le descoperă și au, totodată, un program divers care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional și cultural. British International School of Timișoara va fi acreditată de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezintă diploma de platină pentru o școală de acest gen.

(968878)Mai multe stiri din categoria TION Ştirile judeţului Timiş
Aur la Olimpiada Balcanică de Fizică pentru un elev din Timișoara
Olimpiada Balcanică de Fizică a avut loc anul acesta la Salonic, Grecia. Vlad Orod, elev din Timișoara, a cucerit [...] mai multe »
Motociclist la spital în urma unui accident de circulație, în Calea Circumvalațiunii din Timișoara
Accident de circulație, miercuri după-masă, pe Calea Circumvalațiunii din Timișoara. Un motociclist a ajuns la [...] mai multe »
Doi profesori – eliminați de la examenul de Titularizare, în Timiș
În Timiș, la examenul de Titularizare au fost eliminați doi profesori care dădeau concurs pentru o catedră de [...] mai multe »
S-a făcut recepția lucrărilor la o aripă a Castelului Huniade. Turiștii ar putea avea porți deschise în 2021
S-a făcut recepția lucrărilor la aripa de Nord-Vest a Castelului Huniade din Timișoara, iar turiștii care calcă [...] mai multe »
Bărbatul ridicat de DGA după ce a oferit bani unui polițist la Timișoara, cercetat pentru dare de mită
Ancheta continuă în cazul celor doi cetățeni romi luați în vizor de DGA, la Timișoara. Anchetatorii au stabilit [...] mai multe »
Măsuri anti-pestă porcină la Timișoara, impuse de DSV
Primarul Nicolae Robu îi informează pe proprietarii de terenuri agricole, utilaje și instalații pentru agricultură [...] mai multe »
A crescut încrederea timișorenilor în Poliția Locală, cred oamenii legii. Topul problemelor
Timișorenii au tot mai multă încredere în polițiștii locali, este părerea oamenilor legii, care spun că peste [...] mai multe »
Dobra despre terenul predat de primărie pentru sala polivalentă: Nu e liber de sarcini. Primarul crede că poate să păcălească cetățenii
Consilierii locali au predat luni, 15 iulie, printr-o hotărâre, terenul de lângă stadion către Compania Națională [...] mai multe »
Argentinian prins în timp ce transporta spre frontieră doi irakieni care au intrat ilegal în România
Călătorie întreruptă de polițiștii de frontieră pentru un argentinian și doi irakieni, între Jimbolia și [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou