Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şi anul acesta, Consiliul Judeţean Caraş-Severin va continua investiţiile în instituţiile subordonate.

Bugetul judeţului va fi aprobat de aleşii judeţeni în 11 februarie. „Bugetul pe 2015 este expresia a ceea ce afirmam cândva şi anume faptul că vin vremuri în care bugetele administraţiilor se vor baza doar pe fonduri europene. Anul acesta, bugetul judeţului este structurat pe două componente: pe fonduri guvernamentale şi pe cele europene. Din totalul sumei de 190 de milioane de euro la cât se cifrează bugetul pe 2015, 30 de milioane de euro sunt fonduri guvernamentale şi 160 de milioane de euro sunt fonduri europene. Binenţeles, banii europeni sunt pentru proiectele derulate pe parcursul lui 2015“ a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Şeful judeţului a mai spus că investiţiile în instituţiile subordonate vor continua, amintind de cele ce se vor face la Muzeul Banatului Montan, la cel din Caransebeş şi la Spitalul Judeţean. La spital, investiţiile vor viza structura hotelieră pentru că în acest segment nu s-a investit de când s-a deschis unitatea spitalicească, de zeci de ani.

Nici sportul nu este uitat. „Vreau să acordăm sprijin, în baza legii sportului, sportivilor din toate ramurile. Am rămas plăcut impresionat când am aflat că în judeţ avem 15 sportivi ce au toate şansele să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, ceea ce nu este puţin lucru pentru Caraş-Severin. Repet, îi vom sprijini atât cât ne permite legea“, a concluzionat Sorin Frunzăverde.